TI CELULIT POVZROČA PREGLAVICE? Odlična rešitev so natrenirane mišice

TI CELULIT POVZROČA PREGLAVICE? Odlična rešitev so natrenirane mišice

Celulit je zoprnež (ni čudno, da je moškega spola haha), ki povzroči, da se na stegnih, bokih, zadnjici, trebuhu … pojavijo jamice, ki dajo videz pomarančaste kože.

Težko se ga je znebiti, še posebej, ker je bila nekaterim namenjena genetska predispozicija za celulit. Kljub temu se je pametno zavedati, da geni res lahko vplivajo na marsikaj, vendar obenem prevečkrat služijo kot izgovor za prekomerno telesno težo in podobne težave.

Velikokrat je za zamaščenost telesa kriv nezdrav življenjski slog, katerega si v resnici sposobna nadzorovati in spremeniti. Določena mera samodiscipline ima moč doseganja enormnih sprememb na boljše.

Ko se zares odločiš, da imaš dovolj pomanjkanja energije, nabiranja maščobnih oblog, nizke samopodobe, raznih bolečin, nihanja razpoloženja, slabega spanca, neskoncentriranosti, razočaranja nad samimi sabo … začneš stopati po poti gradnje dobrih navad.

Dovolj je, da vsak dan narediš majhen korak v smeri cilja, da postaneš najboljša verzija sebe. Da boš ponosna nase, se boš z veseljem pogledala v ogledalo, se lažje postavila zase in spet oblekla tiste hude kopalke, ki te že dalj časa nestrpno čakajo, zakopane nekje globoko v omari.

Celulit res ni nekaj, kar imamo najraje, smo pa z njim ali brez njega, fenomenalne!

V nadaljevanju izpostavim mišično maso, kot uspešen, učinkovit, zdrav naraven in brezplačen element za boj proti eni izmed najbolj zoprnih ženskih nadlog – celulitu.

Ohranjanje oziroma pridobivanje mišic pomaga zmanjšati opaznost jamičaste kože, saj je le-ta bolj gladka. Stegna in zadnjico na primer okrepiš s počepi, pri katerih ritko spustiš pod kolena in močno zategneš mišice zadnjice oziroma gluteuse, da se lahko vrneš v začetni stoječi položaj.

Ne samo, da bo vadba s težo ublažila vidnost celulita in pomagala pri preprečevanju njegovega nastanka ter širjenja, ampak boš dobila tudi čvrstejšo ritko in stegna ter nasploh bolj tonizirano telo.

Seveda ne smemo mimo tega, da je pravilna izvedba vaj s težo bistvenega pomena za doseganje želenega učinka napetega telesa.

Pri tem ti na pomoč lahko priskočim jaz, ki zate demonstriram paleto najrazličnejših vaj, s katerimi boš nedvomno prišla do pozitivnih rezultatov tako na fizičnem kot mentalnem področju.

S samodisciplino, motivacijo in ustreznimi pristopi se cilje dosega ne le prej, temveč tudi lažje. Dobro se je zavedati, da je preoblikovanje telesa proces, ki zahteva spremembo življenjskega stila na boljše. Omenjeno je lahko preprosto, kar pa ne pomeni, da je lahko.

Vemo, da se zares pomembnih in neprecenljivih stvari v življenju ne doseže z lahkoto, ampak je treba vanje vložiti določeno količino truda, ki vključuje energijo, odrekanja, zbiranje misli in tehtanje odločitev. Ustrezno usmerjen trud nam prinaša občutek ponosa samih nase, pomaga pri razvijanju pozitivnega samovrednotenja in utira pot do višje samozavesti. Ne pozabi, da zmoreš!

"Trdno stojim za tem, kar delam, nič me ne more ustaviti.
Močna sem, ker se zanašam nase!" — Romy

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.