Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne strani so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Svetujemo, da si pred uporabo strani pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izražate svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne strani www.RomyStrong.si.

Spletna stran www.RomyStrong.si (v nadaljevanju Spletna stran) je spletna stran in spletna prodajalna podjetja MGL d.o.o., Morova ulica 25C, 6310 Izola, davčna številka 40064263, matična številka 1700391000 (v nadaljevanju Ponudnik).

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na Spletni strani. Vse spremembe so zavezujoče za obiskovalce in kupce (v nadaljevanju Uporabnike) na Spletni strani, zato vam priporočamo, da si vsakokrat vsaj pred naročilom in/ali nakupom (v nadaljevanju Nakupom) preko Spletne strani pregledate aktualne pogoje poslovanja.

Ponudnik se zavezuje, da Spletna stran posluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Obligacijskim zakonikom, Zakonom o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu, Zakonu o avtorski in sorodnih pravicah in na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Vsebine, objavljene na Spletni strani, so last Ponudnika in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Ne sme se jih kopirati, razmnoževati ali na kakršenkoli drug način distribuirati brez dovoljenja Ponudnika. Ponudnik ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

 

PIŠKOTKI

Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vašo napravo med obiskom Spletne strani in ki jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje Spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu Spletnih strani. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa ostanejo shranjeni v vaši napravi določeno obdobje tudi, ko našo Spletno stran zapustite. Z začasnimi piškotki merimo število obiskovalcev Spletne strani, s shranjenimi pa hranimo kontaktne podatke za kasnejše obiske na naših spletnih straneh, tako da vaša prijava naslednjič ni več potrebna. Uporabljamo tudi shranjene piškotke, ki izvirajo z drugih spletnih mest: to so piškotki Google Analytics, s katerimi ugotavljamo, kako se premikate po naših Spletnih straneh, katere vsebine vas zanimajo in kako dolgo je trajal vaš obisk naše Spletne strani. Na podlagi tega lahko prilagajamo in urejamo vsebino spletne strani potrebam obiskovalcem. Podatke, ki jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo izključno za statistične namene, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete, za ugotavljanje težav s strežnikom, urejanje spletnih strani in obveščanje o izdelkih. Večina brskalnikov uporabo piškotkov samodejno sprejme. Uporabo piškotkov pa lahko kadarkoli zavrnete. V kolikor ne želite, da si brskalnik shrani piškotke lahko to onemogočite.

 

KONTAKT

Kontaktni podatki so dostopni na Spletni strani v zavihku Kontakt. Za vso komunikacijo, ki se izmenjuje med Ponudnikom in Uporabnik v elektronski obliki velja, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

 

NAKUP

Nakup se lahko izvede preko Spletne strani. Nakup pomeni sklenitev prodajne pogodbe (v nadaljevanju Pogodbe). Pogodba je pri nakupih preko Spletne strani v elektronski obliki shranjena na strežniku Ponudnika.

Pogodba med Ponudnikom in Uporabnikom na Spletni strani je sklenjena v trenutku, ko Ponudnik potrdi naročilo (Uporabnik prejme elektronsko sporočilo s potrditvijo Nakupa). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Ponudnika, kot za Uporabnika.

 

PRIJAVA

Na Spletno stran se ni potrebno prijaviti. Za Nakup pa se vsak Uporabnik lahko registrira preko Spletne strani in pridobi po vnosu podatkov na izbrani naslov elektronske pošte uporabniško ime in geslo, s katerima se pri Nakupih identificira. Geslo je tajno in znano le Uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Ponudnik pridobljene podatke zbira, vodi, obdeluje in shranjuje izključno za potrebe lastnega poslovanja, pošiljanja informativnega gradiva, ponudb, računov in druge potrebne komunikacije in jih v nobeni obliki ne nudi drugim pravnim ali fizičnim osebam, razen če podatke zahteva pristojen državni organ z dokončno odločbo, izdano pri izvajanju svojih zakonitih nalog.

Morebitna obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila so jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Ponudnik je jasno razviden. Željo Uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo Ponudnik brezpogojno upošteval.

 

CENE IN PLAČILO

Cene so v evrih in so na Spletni strani so predstavljene pri opisu vsakega Izdelka in veljajo v trenutku Nakupa ter nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene in način plačila pri ostalih načinih Nakupa, pa se dogovorijo posebej.

Na Spletni strani lahko Uporabnik Izdelek varno plača preko plačilnega sistema PayPal ali z eno od plačilnih kartic, ki jih Spletna stran sprejema Activa, Mastercard, Maestro, Visa in Visa Electron. Plačnik (Uporabnik) mora biti fizična oseba, ali pravna oseba, ki je lastnik kartice. Po zaključku Nakupa ni mogoče spreminjati Izdelka, končnega zneska, naslova za dostavo in drugih dogovorjenih pogojev. Plačilo je pogoj za izvedbo Nakupa. Pri Nakupu po elektronski pošti, pa so možna plačila z nakazilom na poslovni račun Ponudnika.

Ponudnik pri Nakupu preko Spletne strani izda račun na elektronskem mediju v obliki primerni za tiskanje. Pri vseh ostalih oblikah Nakupa pa se račun izda na trajnem mediju (papir). Na posebno zahtevo Uporabnika se izda tudi račun na trajnem mediju za nakupe preko Spletne strani.

 

IZDELKI IN STORITVE

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov in podobe izdelkov, objavljenih na Spletni strani. Fotografije je te treba jemati kot simbolične in ne zagotavljajo lastnosti Izdelka.

Informacija o morebitni garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo Izdelka. Če informacije o garanciji ni, Izdelek ali del izdelka zaradi svoje specifike nima garancije, ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru se lahko Uporabnik pri Ponudniku pozanima za konkretno informacijo.